1 Hvordan reagerer du?

Klik på knapperne &
del denne artikel med et klik!


Hvad gør du, når noget eller nogen virkelig presser, stresser eller provokerer dig? Min erfaring er, at de fleste, hvis de tager de ærlige briller på, kan genkende sig selv i ét af de tre grundlæggende kommunikationsmønstre.

Kender du det, at et budskab bare skal afleveres lige NU? Modtageren synes ikke at dele din mening, og det virker nærmest, som om vedkommende ignorerer dig eller ligefrem „stikker af“, når du dukker op?

Eller måske er du typen, der hader at blive konfronteret direkte og slet ikke kan sætte dig ind i „de der tromletyper“, som bare skal sige, hvad de mener hele tiden?

Eller måske er du én af dem, der har det bedst med en masse chokolade, en dyne og nedrullede persienner, hvis kravene bliver lidt for høje?

Alle tre reaktioner er i og for sig fine. Udfordringen er, at vi ofte tror, at den måde, som vi håndterer livet på, er den rigtige, hvilket igen kan resultere i frustrationer. Det kan derfor være en fordel at finde ud af, hvilken af de tre helt grundlæggende kommunikationsmønstre du kommer fra! Altså er du en kæmper, én der flygter eller én, der lukker ned?

I min næste blog, giver jeg dig den første udfordring i denne serie, der handler om, hvordan du håndterer konflikter.

Kh Sofia

1 kommentar »

RSS feed til kommentarer til dette indlæg. TrackBack URL

Skriv en kommentar

Om os

Bag Givdigselv.dk står Sofia Manning og Helle Skou-Nielsen – vil du læse mere om os – klik her
Kontakt os

Giv dig selv
Præstegårdsmarken 1, Nim
8740 Brædstrup
Tlf. +45 7567 1308
Fax. +45 7561 8143
Følg osHar du lyst til at følge os på Facebook? Klik på Facebook-logoet – og se de seneste opdateringer.